Rygning og amning

Det kan nok ikke komme bag på nogen, at rygning og amning ikke går hånd i hånd. Hvis du selv er ryger, og hvis du dertil også er blevet gravid, så vil du gøre dit barn en kæmpe tjeneste ved at lægge smøgerne på hylden. Barnet har ikke godt af alle de giftige stoffer, der er i cigaretter, som du får ind i kroppen hver eneste gang, du ryger en smøg. Og det gælder ikke kun, når barnet er i maven.

Læs også “Rygning og graviditet”.

Efter du har født, og du skal til at amme barnet, så går alle de giftige stoffer stadig ind i kroppen på dig. Dermed går disse stoffer altså også ind i modermælken, som du skal amme dit barn med. Rygning og amning passer på ingen måder sammen, så hvis du gerne vil være en god mor, som passer på sit barn, så skal du altså smide de smøger væk i en rygende fart. Du har ikke godt af røgen, og dit barn har slet ikke.

Udover at rygning og amning ikke er en god ting, så er det selvfølgelig også bare et skidt signal at sende til barnet. Hvis du selv ryger, så er der også store chancer for, at dit barn kommer til at ryge. Og så kan det godt være, at du er lidt ligeglad med det her og nu. Men i det lange løb kan det få slemme konsekvenser, og hvad enten barnet er 13 år gammel eller 50 år gammel, så er du jo stadig forælder til det. Og med en risiko for diverse lungesygdomme, så er det en forkert retning at sende dit barn i.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *