Rygning dræber: Humoristisk tegnefilm

Det er normalt kendt, at rygning er skadeligt, og at rygning dræber. Trods disse fakta, så er der utrolig mange mennesker i verden, som ryger regelmæssigt. Rygning påvirker ikke kun udelukkende selve rygeren, men også dem der ikke rygere og er i nærhedren af de personer som ryger. Selvom antallet af ryger i Danmark er faldende, så er der stadigvæk lang vej at gå.

 

Jeg holder snart op.

Åh, jeg er ikke afhængig, jeg er kun festryger.

Jeg stopper med at ryge efter nytår.

Det er min sidste pakke, også holder jeg op.

Der findes utroligt mange dårlige undskylninger og årsager til, at man bliver ved med at ryge. Hvorfor ryger folk, velvidende at bagsiden af rygning kan dræbe? En britisk undersøgelse viste, at næsten 99 procent af kvinder, ikke kendte til sammenhængen mellem rygning og livmoderhalskræft. En anden undersøgelse viste, at 60 procent af voksne kineser ikke vidste, at rygning kan forårsage lungekræft, mens 96 procent var uvidende om det kan forårsage hjertesygdomme.

Overvej:

rygning dræber

  • Hver ottende sekund i verden dør nogen på grund af rygning.
  • Rygning topper på listen som årsag til for tidlige dødsfald og mange sygdomme i alle lande. Ryge relaterede sygdomme dræber en ud af ti voksne globalt, eller forårsager fire millioner dødsfald. Hvis de nuværende tendenser fortsætter, vil rygning være årsagen til at en ud af seks personer dør i 2030.
  • En tredjedel af alle mænd og en fjerdedel af alle kvinder ryger.
  • Blandt unge teenagere (i alderen 13 til 15) , ryger omkring en ud af fem i verden.
  • Blandende undersøgelser viser, at omkring 50 procent af dem, der begynder at ryge i tidligere alder ryger i ca. 15 til 20 år.
  • Halvdelen af langsigtede rygere dør af tobaksrelaterede sygdomme. Hver røget cigaret nedskære ens liv med mindst fem minutter.
  • En ud af tre rygere dør af en tobak forsagede sygdom.
  • Kun 12 procent af rygerne kan forvente at leve op til 85 sammenlignet med 69 procent af ikke-rygere.

 

Rygning dræber, og derfor bør du stærkt overveje, om det er det værd at spille livet på. Tegnefilmen er et humoristisk eksempel på hvorvidt rygning kan forsage døden.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *