Fordele ved rygestop: Stop nu og lev længere

Hvis du er en ryger, så ved du at det er meget svært at overbevise sig selv om behovet for at stoppe med at ryge. Men vi kan forsikre dig, der er lige så mange grunde til, at det er godt for dit helbred at stoppe med at ryge. Så før vi fortsætter med nyttige fordele ved rygestop, så lad os opregne de fordele, som du kan nyde, når du holder op med at ryge.

Fordele ved rygestop

Mennesker der ryger har en tendens til at have dårlig ånde og gule tænder. Hvis du holder op med at ryge, vil du aldrig mere behøve at begrænse dig selv med et lille smil. Og du vil heller ikke længere behøve at bekymre dig om, hvorvidt du kommer til at drive din date væk med din vidunderligt forslidte ånde!

En anden fordele ved rygestop er, at de fleste mennesker vil være mere tilbøjelige til at have et bedre indtryk af dig. I dag er der kun få mennesker som ikke lider af nikotinafhængighed, så hvis du stopper med at ryge, vil folk have en tendens til at tro, at du er en disciplineret og pålidelig person.

Men disse er bare de lysere sider af alle de fordele, du kan opnå ved at kvitte smøgerne. Lad os koncentrere os om de kolde hårde fakta ved et rygestop. Når du holder op med at ryge, vil de helbredsmæssige ændringer træde i kraft allerede efter 20 minutter.

Efter mindre end en halv time, vil din puls falde til det normale.

Efter en halv dag, vil kulilte niveau i din krop falde tilbage til det normale.

Efter to til tolv uger, vil du nyde endnu flere sundhedsrelaterede godheder, såsom forbedret cirkulation og øget lungefunktion.

Efter ni måneder, vil du være i besiddelse af renere og bedre lunger, og tendensen til at hoste vil i høj grad falde. Endelig vil du også føle, at du ikke længere er så forpustet, som du plejede at være.

Et år efter din beslutning om at stoppe med at ryge, er den overskydende risiko for at få en hjerte koronar sygdom allerede 50% mindre end hos en ryger.

Så tidligt som efter fem år efter din beslutning om at stoppe med at ryge, er risikoen for, at du vil få et slagtilfælde reduceret til at være det sammen som hos en ikke-ryger!

Så tidligt som et årti efter, vil sandsynligheden for at du vil dø af lungekræft, som skæbnen for de fleste mennesker der ikke ønsker at stoppe med at ryge, være 50 % mindre end hos en ryger! Femten år efter, vil sandsynligheden for, at du vil opleve hjerte koronar sygdom være reduceres til det samme som hos en ikke-ryger. Som du kan se så er der kun fordele ved rygestop. Så hvorfor vente? – Stop med at spilde dit liv, og kvit smøgerne nu!

Vidste du at?

På verdensplan røges der 15 milliarder cigaretter hverdag.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *