Elektronisk cigaret: Funktion og virkemåde

Mange hævder, at elektronisk cigaret er en utrolig god og brugbart innovation, hvis man vil til at stoppe med at ryge. Der er selvfølgelig også nogen andre, der er mere skeptiske over de nye elektroniske cigaretter, som er bange for at prøve dem. Således har der også været snak om, at e-smøger bør betragtes som lægemiddel eller ej.

Indtil videre kan de fås næsten overalt både i de mindre forretninger i byen og diverse steder på internettet. I dette indlæg vil vi kigge nærmere på hvad en e-cigaret egentligt er, hvordan den virker, og hvorvidt den er bedre end nogle andre anti-ryge nikotinholdige midler.

Hvad er en elektronisk cigaret og hvordan fungere den?

E-cigaretter også kendt som elektroniske cigaretter og vaporizer cigaretter er enheder, der typisk indeholder en forstøver, et batteri og en væskepatron, hvor væsken men nikotin og andre kemikalier befinder sig. Når man suger/ryger på en elektronisk cigaretter eller trykker på en knap, bliver elektronisk cigaret aktiveret, væsken opvarmes og nikotinen kommer ud i dampformen.

Producenterne hævder, at e-smøgerne er et alternativ til tobak rygere, der ønsker at undgå at indånde den giftige tobak røg. Tobaksrøg indeholder over 4.000 forskellige kemikalier, hvoraf mange er farlige for menneskers sundhed, og nogle af dem er endda kræftfremkaldende.

Læs også “Hvad indeholder en cigaret?”.

Producenterne og et stort antal af forbruger udtaler sig om, at e-cigaretterne giver en lignede fornemmelse af rygning, som almindelig tobaksholdige cigaretter. Forskellen ligger i at der ingen forbrænding er, dvs. igen røg kun damp.

Hvad indeholder e-væsken eller e-saft?

elektronisk cigaretter og komponenterne
E-væsken eller e-saften indeholder typisk hundredvis af forskellige kemikalie kombinationer. E-væske eller e-saft indeholder nikotin opløst i propylenglycol og / eller vegetabilsk glycerin – som begge er almindelige tilsætningsstoffer. Eksperterne hævder, at propylenglycol ikke er kendt for nogen alvorlige bivirkninger siden 1950’erne, hvor den blev medtaget i nebulizers og astma inhalatorer. FDA (Food and Drug Administration), USA, har veltaget denne ingrediens som en af ​​dets GRAS (generelt anerkendt som sikre) stoffer.

E-væske eller e-saft kommer i forskellige nikotin koncentrationer, der spænder fra nul til ekstra-høj (24-36 mg / ml).

Nogle varianter af e-væsken efterligner smagen, som findes i de almindelige tobaksholdige cigaretter. Der findes en række af e-væske producenter, som efterligner smagen fra de kendte cigaretmærker.

Hvis man ønsker mere viden om e-cigaretter, så anbefaler vi at man besøger Danmarks bedste e cigaret guide – Ecigaretguiden.dk

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *