E-cigaret vs Nikotinplastrer: Hvad er bedst?

Er elektroniske cigaretter bedre end de andre nikotinholdige midler, såsom nikotinholdige plastrer?

Resultaterne af en undersøgelse der sammenlignede elektroniske cigaretter og nikotinplastre med en placebo viste, at e-cigaretterne og nikotinplastrene er næsten lige så gode til at hjælpe rygere med at holde op.

Undersøgelsen blev fuldført med Chris Bullen i spidsen, som er professor samt direktør på ”National helbreds innovations institut” i Aucklands Universitet på New Zealand.

Til deres undersøgelse benyttede holdet annoncer i lokale aviser for, at rekruttere de 657 voksne rygere (i alderen 18 år og derover), som ønskede at kvitte smøgerne.

De frivillige blev tilfældigt tildelte en af de ​​tre behandlingsgrupper, i et 04:04:01 forhold, der sikrer en ligelig fordeling af køn, etnicitet og nikotinafhængighed:

 

  • Første gruppe bestod af 289 frivillige. De fik alle sammen 13 ugers forsyning af kommercielt tilgængelig e-cigaretter, som hver især indeholdte omkring 16mg nikotin.
  • Den anden gruppe bestod af 295 frivillige. De frivillige modtog 13 ugers forsyning af nikotinplastre (21 mg plaster, en enkelt dagligt).
  • Den tredje gruppe bestod af 73 frivillige, som modtog 13 ugers forsyning af placebo e-cigaretter. Disse indeholdte ikke nikotin.

I løbet af de 13 ugers behandling, og 3 måneder efter (alt i alt 6 måneders periode), deltagerne gennemgik ånde tests for, at kontrollere om de havde formået at holde sig væk fra cigaretterne.

Ved afslutningen af undersøgelsens periode, viste resultaterne at 5,7 % af deltagerne (ca. 1 ud af 20) havde formået at kvitte smøgerne helt.
Resultaterne viste, at andelen af ​dem der forsøgte at stoppe ved hjælp af ​de elektroniske cigaretter var højest 7,3 %, sammenlignet med 5,8 % af de nikotinplastre brugere og 4,1 % af placebo elektroniske cigaretter brugere.

Undersøgelsens hold bemærkede, at den lave afholdenhed ikke var nok til, at man kunne lave den statistiske analyse, som kun påvise forskellene mellem grupperne.

Selvom tallene tyder på, at der var flest succesfulde rygestop blandt e-cigaret brugere, 25 % mere end ved nikotinplastre bruger.  Så på grund af den lave afholdenheden, kunne forskerne ikke konkludere, at e-cigaretter er bedre end nikotinplastre.

Blandt dem der genoptog rygning i løbet af undersøgelsens periode – røg elektroniske cigaretter brugere markant færre cigaretter end de to andre grupper. Af de frivillige fra e- cigaret brugere havde 57 % halveret deres daglige cigaret forbrug, 41 % af nikotinplastre brugere og 45 % af placebo brugere.

En måned efter undersøgelsen sluttede, blev de frivillige spurgt, om de vil anbefale deres rygestop middel til andre. Omkring 9 ud af 10 af e-cigaret brugere og placebo brugere, sagde at de ville, og kun 56 % af nikotinplastre brugere. Disse tal forblev det samme også efter 6 måneders periode.

Hvad er din erfaring med de elektroniske cigaretter?

Referencer:

http://www.bbc.co.uk/news/health-23985248

http://www.hrc.govt.nz/news-and-media/news/e-cigarettes-par-nicotine-patches

http://www.medscape.com/viewarticle/810645

http://www.medicaldaily.com/e-cigarettes-just-good-nicotine-patches-quitting-smoking-and-reducing-cigarette-use-255984[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *