Bodybuilding som en rygestop – metode?

Et godt trænings program, så absurd kan det lyde for en, der er uvidende om, eller mangler motivation til at stoppe med at ryge. Gennem de vedvarende styrketrænings sessioner, vil man begynde at se resultater i ens fysiske udseende og ydeevnen.

Dette kan tvinge en til at konfrontere den erkendelse, at rygning er skadeligt for ens helbred. De vil føle, at tobakken har flere negative effekter i en mere udtalt måde, som deres præstationer lider af og deres resultater ikke er optimale, som de ellers burde være. Faktisk så har den gennemsnitlige rygere, som ikke dyrker motion, det utroligt svært ved at indse disse ting eftersom de ikke kan sammenligne før og efter virkninger af rygning.

Som eksempel kan vi se på de trænings situationer man løber i møde, hvor kroppen har brug for oxygen: En ryger vil i sådan situation have øget resistans i luftveje, som vil være utroligt mærkebart. Reduceret lungekapacitet kan forårsage en mindre mængde ilt i alveolerne, hvilket resulterer i forringet gasudveksling og mindre ilt i blodet. Et tungt sæt squat eller en god omgang dødløft, vil helt frustrere bodybuildings aspirant, der vælger at fortsætte med at ryge. I sidste ende så skal beslutning træffes, og hvis denne person vælger at fortsætte med sport samt vil se gode resultater, så skal rygestoppet nødvendigvis finde sted.

Man har på fornemmelsen, at rygere ikke er helt bevidste om hvad deres vane gør for dem. At blive vidende i de områder af den menneskelige fysiologi og sundhed gennem omfattende undersøgelser, eller blot vælge at være medlem i fitnesscenter og have interesse i det man laver. Hvad mange tager for givet (deres sundhed), kunne være et realistisk første skridt mod at være røgfri.

Bodybuilder, i kraft af deres engagement i deres fysisk excellence, ryger typisk ikke (i hvert fald så langt som mine observationer trækker, og meget anekdotiske beviser er på spillet). Rygning reducerer ikke kun evnen til at udføre et stykke arbejde, der kræver for at opnå stor fysik, men er også direkte forhindrer i cellulær vækst, begrænser ilt og næringsstofoptagelse (for blot at nævne to begrænsende faktorer).

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *